Meewerkende partijen

samen staan we sterker

Door de jaren heen heb ik veel goede therapeuten en coaches leren kennen. Wij zijn voor het Centrum een samenwerking aangegaan.

Hoe werkt het?
Uw (of uw team’s) coaching- of therapeutische vraag komt binnen via de mail of telefoon van het Centrum voor Therapie en Coaching met Paard & Natuur.
Daarna wordt er een actieplan geschreven waarin de coaches/ therapeuten gecontracteerd worden.
Uitvoering, bijeenkomsten en evaluaties (met andere zorgverleners, ouders etc.) worden in overleg met u gedaan.
De sessie kan eenmalig of langdurig zijn.
Voor teambijeenkomsten gaan coaches samenwerken. In overleg maken we een programma OP MAAT;  “de hei op, al dan niet met paarden”.

Maaike Welfing

Maaike Welfing

Natuur-coach

Ik hou van leven. Niet speciaal alleen van mijn leven, maar van Het Leven. En hoewel ik hou van het mysterie en de magie, ben ik ook nieuwsgierig en wil ik graag begrijpen ‘hoe het werkt’. Verschillen in cultuur, levensbeschouwing, de vragen die mensen hebben en de keuzes die zij maken. Mijn nieuwsgierigheid komt voort vanuit een verlangen naar het moment waarop iedereen zich thuis voelt op zijn eigen unieke plek in dit geheel. 

Anna Zeinstra

Anna Zeinstra

Paarden-coach

Zelf heb ik gemerkt dat het heel fijn was om met iemand te praten over waar je passies liggen, over hoe het ‘echt’ met je gaat en over wat je zelf  kan doen. Zo werd voor mij zichtbaar welke andere paden er zijn om te bewandelen. Mensen helpen om hun pad te vinden in het leven, sprak mij enorm aan. Het begeleiden van mensen naar inzicht en mogelijke verandering geeft mij dan ook veel voldoening. Zeker in combinatie met mijn andere passie, de paarden.

Olga Hartman

Olga Hartman

Paarden-coach

Het paard ziet ons als nieuw ‘dier’ in de kudde en zal ons dan ook direct scannen om te kijken wie wij zijn en of we te vertrouwen zijn. 
Paarden voelen direct aan wat de energie is van deze nieuwe kuddegenoot en of hij wel of niet in balans is.
Een paard voelt deze onbalans zowel energetisch (wat je denkt en voelt) als fysiek (wat je uitstraalt). 
Voor een paard is dat belangrijke informatie, want op het moment dat de kudde moet vluchten weten de kuddegenoten van elkaar wie er bijvoorbeeld bescherming of ondersteuning nodig heeft.

Ferdinand Aukes

Ferdinand Aukes

NLP-coach

“Open communicatie van mensen leidt tot betere resultaten in organisaties. Want door openheid komen de zwakke punten van elkaar aan het licht, waardoor men elkaar makkelijker kan ondersteunen. In kwetsbaarheid zit kracht is mijn motto!”

Jannie Russchen

Jannie Russchen

FPG instructrice

Paardrijden is een prachtig avontuur voor mensen met een beperking: zowel fysiek als sociaal. Paarden doen iets met mensen. In één van mijn lessen heb ik een jongen die alleen praat tegen Bowie. Het fijne is dat paarden niet oordelen, het maakt niet uit of je mooie rode lippen hebt of een scheve neus.

Jannie werkt als FPG (Federatie Paardrijden voor gehandicapten) instructrice bij de Bosmanege.

 

Jacobus Okkema

Jacobus Okkema

coaching

In een coachingstraject krijg je uitleg over de werking van drijfveren en daarmee een stukje basiskennis psychologie. Je leert je eigen gedrag herkennen, kwaliteiten en valkuilen. Er wordt stilgestaan bij energiegevers en -nemers: hoe zorg jij dat je na je werk nog vol energie thuis komt? Welke elementen in jouw werk, jouw team en jouw organisatie dragen hier aan bij. En hoe kun je hier zelf regie in nemen? Doel van de coaching is het persoonlijk leiderschap te vergroten en te zorgen dat jij leert hoe jij met nog meer plezier nog vele jaren kan blijven werken. Binnen de coachingstrajecten gaan we graag met jouw persoonlijke doelen aan de slag. Als je die nog niet hebt, dan gaan we die absoluut samen ontdekken!